Виховний захід «Людина народжується на світ, щоб залишити по собі слід вічний» (До 100-річчя з дня народження В.Сухомлинського)

В.О. Сухомлинський – непересічне явище не лише української, а й світової педагогічної думки. Він цілком заслужено зайняв визначне місце в історії, як видатний педагог, гуманіст, письменник, мислитель.

Як послідовник відомих педагогів минулого, він створив власну, самобутню, оригінальну систему освіти, виховання та навчання дітей, яким віддавав свої знання, розум, почуття та серце.

2 вересня 1970 року перестало битись серце В.О. Сухомлинського. Але фізична смерть не припинила життя його творчих досягнень, не зупинила його служіння школі, вчительству, педагогічній науці.

25 жовтня в актовій залі коледжу було проведено виховний захід: «Людина народжується на світ, щоб залишити по собі слід вічний» з нагоди 100-річчя з дня народження видатного педагога. Організатори заходу – викладачі педагогіки: ЯценкоТ.В., Бабич О.О., Обміняна Г.Л.

Під час заходуприсутні мали можливість долучитись до життєдайної творчостіВ.О.Сухомлинського. Отримали інформацію про життєвий та творчий шлях великогопедагога; з трепетом переглянули танцювальну композицію «Серце віддаємо дітям», яку підготувала студентка 403-Д групи Олександра Синиця разом з вихованцями НВК№1 м.Умані; із захопленням дивились літературно-музичну композицію «Школа підголубим небом», в якій взяли участь вихованці закладу дошкільної освіти №28 та загальноосвітніх шкіл м. Умані; познайомились із практичним досвідом вихователів ДНЗ №30 «Вишенька», які впроваджують ідеї В.О.Сухомлинського в освітній процес. Проникливі слова пісень, у виконанні Дарини Усатюк студентки 302-Д групи та Єлізавети Антонової студентки 103-Д групи, зміст яких пов’язаний з іменем Василя Олександровича, викликав позитивні емоції у глядачів. Ведучими заходу були:                                                                    Діонісій Пічкур студент 207-С групи та Оксана Клеша студентка 402-Д групи. Виховний захід пройшов на високому


професійному рівні. І мабуть кожний з присутніх зрозумів, що в центрі виховної системи педагога головною була дитина, яку потрібно знати, любити, поважати, розуміти та вірити в неї. І дороговказом до педагогічної діяльності майбутніх педагогів будуть мудрі поради Василя Олександровича: «Не забувай, що кожний твій вчинок позначається на людях, що тебе оточують; не будь байдужим до зла; будь добрим і чуйним до людей; не завдавай людям прикрості; поважай та шануй матір і батька»

Викладачі педагогіки: Яценко Т.В., Бабич О.О.