КРАЄЗНАВЧО-ТУРИСТСЬКИЙ КВЕСТ «ЛІСОВА МАНДРІВКА»

Одне з чільних місць в освітньому процесі належить вихованню любові і дбайливого ставлення до рідної землі, – своєї “малої батьківщини”, її історії, поваги до народних традицій і звичаїв, фольклору, любові до рідної природи. І нема в людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилась і землі, на якій зросла…

Але щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, необхідно вивчати його історію, мову, культуру. 

Саме краєзнавство є безцінною  скарбницею збереження  історичного досвіду багатьох поколінь, всього  того найкращого, що витримало  випробування часом у сфері матеріальної  і духовної культури. Ця скарбниця є тим своєрідним містком, який зв’язує  покоління минулі з поколіннями сучасними і прийдешніми.

У зв’язку з цим одним з пріоритетних напрямів національно-патріотичного виховання молоді  в КВНЗ «УГПК імені Т.Г. Шевченка» є краєзнавча і туристична робота. Важливість і значення якої важко переоцінити. Так як краєзнавство у поєднанні з туризмом має великі виховні можливості, розширює і поглиблює пізнання, сприяє фізичному розвитку, збагачує світогляд, сприяє спілкуванню, закладає основи прикладних навичок необхідних у повсякденному житті.

20.12.2016 року було проведено краєзнавчо-туристський квест «Лісова мандрівка» зі студентами 304 – П групи, спеціалізіції «Організатор роботи з учнівськими об’єднаннями та організаціями», де вони проявили свої знання та здібності під час вивчення даного курсу «Краєзнавча і туристична робота» у конкурсах «Знавці-краєзнавці», «Теоретики», «Розумники», «Медичнне забезпечення походу», «В’язання вузлів», «Пакування рюкзака», «Приготування каші», «Художня самодіяльність туриста». Самі учасники-квестори отримали неабияке задоволення у пригодницькій грі, адже навчатись граючись це весело й цікаво, а глядачі незабутні враження, і можливо, досвід вітруальних подорожей.

Викладач циклової комісії природничих дисциплін та математики А.П. Сажієнко