ПЕДАГОГІЧНІ ЧИТАННЯ – 2023. 29.12.2023. ТРЕНІНГ.

Челендж: ідеї, мотивація, виховання та навчання.

Створення челенджів

( з нагоди 70-річчю утворення Черкаської області).

29 грудня 2023 (п’ятниця) – другий день педагогічних читань у КЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради». Незважаючи на страшну ніч та важкий ранок, завдячуючи силам ЗСУ, ми розпочали роботу засідання.

Метою тренінгу було висвітлення актуальних питань сучасної освіти, обговорення сучасних інноваційних педагогічних інструментів, нетрадиційних підходів до розвитку креативності здобувачів освіти, забезпечення високого рівня професійної діяльності викладачів.

Педагогічні читання розпочала Тетяна ДЕНИСЮК, к.філол н., завідувач навчально-методичного кабінету, яка підкреслила важливість і значення обраної форми роботи, закцентувала увагу на застосуванні челенджів як однієї із форм реалізації інноваційних ідей в педагогічний простір. Тетяна Костянтинівна побажала всім плідної та творчої праці.

Галина ВОЙТЕНКО, методист коледжу, викладач вищої кваліфікаційної категорії, тренер зустрічі, порушила питання застосування челенджів для ефективної організації освітнього процесу, спроєктувала цікаві форми і методи роботи, змотивувала присутніх до обговорення актуальних проблем освіти та розвитку професіоналізму педагогів.

Продемонструвала прийоми впровадження челенджів в освітньому середовищі; ознайомила з яскравою презентацію, поділившись методами та формами челенджів, які використовують на своїх заняттях викладачі циклової комісії української мови і літератури з методикою навчання (голова – к.філол.н. Денисюк Т.К.).

Гаслом зустрічі став виклик «#ПРОКАЧАЙ…». Учасники тренінгу (офлайн та онлайн) взяли активну участь у роботі засідання.

З власного досвіду педагоги коледжу продемонстрували різні підходи до мотивації навчання здобувачів освіти та прийоми створення різноманітних форм челенджів.

Викладачі циклової комісії фізичного виховання і методик навчання (голова – Матюшин С.А.) запропонували присутнім доєднатися до челенджу «#Прокачай своє тіло»,

а Кайкова М.М., голова циклової комісії музично-теоретичних дисциплін, закликала «#Прокачати своє вміння гри на музичних інструментах».

Не залишилися осторонь і викладачі циклової комісії природничих дисциплін та математики (голова – Білошкурська С.С.), які запропонували челендж «#Прокачай знання з математики»,

а викладачі іноземної мови і методики навчання (голова – Слупіцька С.М.) – «#Прокачай знання з англійської мови».

Викладач вищої кваліфікаційної категорії, викладач-методист, викладач образотворчого мистецтва та методик навчання Барабаш В.І. (голова ЦК – Козак Н.Д.) захопила присутніх викликом «#Прокачай вміння бути креативним».

Відділення соціальної та спеціальної освіти презентувала Соболенко О.І., викладач вищої кваліфікаційної категорії, викладач соціально-педагогічних дисциплін, яка на прикладі української казки «Курочка Ряба» запропонувала присутнім челендж «#Прокачай свою педагогічну майстерність» (голова ЦК – Бистранівська О.С.).

За підтримки Зої КРАМСЬКОЇ, доктора філософії, в.о. директора коледжу, з нагоди 70-річчя утворення Черкаської області був створений Mannequin challenge «Черкащина – Шевченків край».

Асоціація студентів коледжу (АСКО), прем’єр-міністр студентського уряду Світлана МАТІЙЧУК, режисер-постановник Галина ВОЙТЕНКО, методист коледжу, викладач української мови і літератури, модератор ідеї Олександра АВЕРІНА, міністр культури і дозвілля студентського уряду, здобувачка освіти відділення дошкільної і початкової освіти, відеозйомка Назар МАКАРЕНКО, міністр соціальної політики студентського уряду, студент відділення соціальної та спеціальної освіти, монтажер Олексій БОНДАРЕНКО, викладач методики навчання інформатики в початковій школі, інформаційно-комунікаційних технологій та ТЗН

та коледжанська родина закликали освітні заклади Черкащини підтримати челендж та прославити свій рідний край.

Підсумувала роботу тренінгу Зоя КРАМСЬКА, д-р філософії, в.о. директора .

Зоя Михайлівна подякувала присутнім за високий професійний рівень викладачів, зазначила, що така форма роботи уже традиційна в нашому освітньому закладі.

Не дивлячись на складні умови та обмеження воєнного часу, педагогічні читання відбулися відповідно до плану роботи коледжу. Це одна з добрих традицій коледжанської спільноти та неодмінна частина методичної роботи.

ТРИМАЙМОСЯ РАЗОМ! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Дякуємо ЗСУ за можливість тримати освітній стрій!

Ярослава СИНЄГУБ, к.філол,н., методист коледжу;

Галина ВОЙТЕНКО, методист коледжу, лауреат Обласної премії імені Олександра Захаренка

https://www.facebook.com/umanpedcollege/posts/pfbid032cT9YiHfwpFxYioqjntmNCvSytxvJZKgXD2mym7PuEqCXLfnJd8p3VwN6tHM4rdzl