Талановиті зірки засяяли на підмостках фінської сцени

З 8 по 11 січня 2017року делегація КВНЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г.Шевченка» у складі викладачів Данішевської О.В., Болдирєва А.А., народного артиста України Харченка О.М. та студентів коледжу Абдрахімова М., Мікаеляна А. взяла участь у Міжнародному туристично-спортивному центрі «Vuokatti», що на сході Фінляндії, де пройшов І Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-молодіжної творчості « Різдвяна зірка».

Мета конкурсу – обмін та встановлення дружніх творчих відносин між колективами з різних міст та країн.

Організатори конкурсу: КВНЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т. Г. Шевченка», Українсько-фінське товариство «УКР-ФІН-ТУР», Благодійна організація  «Табула  Раса. Україна», Муніципалітет міста  Каяані (Фінляндія).

До далекої скандинавської країни з’їхалися учасники з Білорусії та України. Гостинно зустріли працівники готелю Holiday Club Katinkultа організаторів та конкурсантів  фестивалю,  за  що  учасники  віддячили  гарними  виступами  та своїм національним колоритом.

Делегація з України через українську пісню, музику, народний танець, гру на народних музичних інструментах передала глядачам історію предків національної культури, традицій і обрядів.

Директор  проекту  розвитку  туризму  курорту  «Vuokatti»  Арто  Асикайнен зазначив: «Ми готові й надалі працювати, і чекаємо на нові таланти».

Культура Фінляндії увібрала в себе спадщину тих язичницьких часів, коли шанувалися «духи природи» і «сили землі», так і виниклі пізніше християнські звичаї і свята. Після отримання незалежності в 1917 році фіни акцентували свою увагу на етнічній самобутності своєї культурної спадщини. У сьогоднішніх фінів, так як і в українців, великою повагою користуються суто національні цінності і традиції.

Регулярні контакти України з Фінляндією формуються ще з IX століття. 30 грудня 1991 року Фінляндія офіційно визнала незалежність України. У сучасній Фінляндії діє Товариство Українців Фінляндії. У вищих навчальних закладах країни сформувалася група вчених-україністів. Незважаючи на далеку дорогу, учасники фестивалю отримали гарний, позитивний настрій, а фінський глядач віддячив учасникам теплими оплесками та посмішками.

І Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-молодіжної творчості « Різдвяна зірка» був присвячений культурі та мистецтву, доброті та людяності, щирості та любові та всім іншим добрим почуттям, якими Господь нагородив людину! Найголовніше, що перебування у Фінляндії – це час, який для всіх був насичений добрими новинами, щасливими обличчями, цікавими ідеями! Тож, долучайтесь і починайте подорож у світ творчості та натхнення!

Оксана Данішевська, викладач

 

Одна думка про “Талановиті зірки засяяли на підмостках фінської сцени”

  1. високий рівень організації культурного відпочинку студентів коледжу

Коментарі закриті.