«Хай буде мир на всій землі, ми не бажаємо війни!»

«Хай буде мир на всій землі, ми не бажаємо війни!» – так звучала тема онлайн години спілкування зі здобувачами освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта та 231 Соціальна робота ОПС фаховий молодший бакалавр 101-ДС та 104-С груп,

яку 21 вересня 2023 року організували й провели класні керівники груп (Загоруйко Н.М., Соболенко О.І).

Мета години спілкування: ознайомити з історією започаткування Міжнародного дня миру, його особливостями, наголосити на важливості права кожного народу на мир; формувати в здобувачів освіти розуміння єдності та неподільності нашої держави, негативного ставлення до військової агресії; виховувати почуття взаємоповаги, гордості за рідний край, шанувати героїв, полеглих у боях за Україну та захисників, які відстоюють незалежність нашої країни.

Здобувачі освіти мали можливість ознайомитися з історією започаткування Міжнародного дня миру, особливостями символіки та звучання слова «мир» у різних країнах світу, невідʼємною традицією Міжнародного дня миру тощо.

У живій бесіді поспілкувались про асоціації, значення слова «мир» та розшифрували українські народні прислівʼя про мир, пояснили їх значення.

В Україні, як і в Японії, символом миру є голуб. Тому присутні відтворили в памʼяті історію про японську дівчинку Садако, яка майструвала паперових журавликів задля здійснення своєї мрії. Здійснити екскурс у часі з метою порівняння рідної країни з нинішніми реаліями війни дозволили відповідні фото.

Хвилиною мовчання вшанували памʼять усіх: військових та цивільних, дорослих і дітей, загиблих, через вторгнення рф в Україну.

Подякували захисникам України й побажали їм віри, незламності й сили духу в боротьбі із загарбниками.

Наголосили, що найбільшою цінністю для нас є свобода, величезна віра в перемогу України та непохитність сили духу.

Наприкінці години спілкування присутні мали можливість виготовити з паперу голубів миру за наданим відеомайстер-класом Барабаш В.І., викладача методики трудового навчання з практикумом.

Спільно боронимо освітній фронт, наближаючи невідворотну Перемогу!

Наталія Загоруйко, викладач, класний керівник 101-ДС групи

https://www.facebook.com/umanpedcollege/posts/pfbid06sL99XBMVwas9Paar27b38unQoFNDZJLbnNvBSBrhrDfB33GzFoWUnBhDm51kLJcl