Декадник циклової комісії природничих дисциплін і математики

З 15.11.2023 до 28.11.2023 в КЗ “Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім.Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради” проходив декадник циклової комісії природничих дисциплін і математики.

Впродовж 1️⃣0️⃣ днів педагогічні працівники проводили цікаві та творчі заходи.

✅ Відкрили декаду голова ЦК Світлана БІЛОШКУРСЬКА та Юлія ШИМКОВА, які провели пізнавальне шоу “Я люблю Україну”.

✅Для здобувачів освіти викладачами комісії проводились інтегровані заняття-практикуми, лабораторні роботи, майстер класи, уроки-дослідження з використанням інтерактивних технологій навчання.

✅ Викладачами комісії організовано цикл пізнавальних екскурсій до Першої української ІТ- школи Academy Hacker (Валентин БІЛОШКУРСЬКИЙ, Світлана БІЛОШКУРСЬКА, Юлія ШИМКОВА), Агрохімічної лабораторії ПП “Поділля-Агрохімсервіс” (Валентина ЦИМБАЛЮК), до НВЦ «Планетарій» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини( Алла САЖІЄНКО, Лариса ПОШТАРУК), рекламної агенції “КАРІН”(Валентин БІЛОШКУРСЬКИЙ).

✅Інструкторами з першої допомоги та мінної безпеки Світланою ШАБАШ та Дарією СЕМИВОЛОС відповідно проведено майстер-клас «Мінна безпека. Перша допомога в умовах війни».

✅ Аллою САЖІЄНКО та Наталію ДЕКАРЧУК для викладачів комісії проведено майстер-клас “Принципи впровадження STEM-освіти на заняттях природничих дисциплін”.

✅ Годину спілкування «У світі біологічних цікавинок» підготували викладачі природничих дисциплін: Алла САЖІЄНКО, Лариса ПОШТАРУК, Олена МЕЛЬНИЧУК.

✅ На відкритому занятті факультативу ” Теоретична та експериментальна хімія”( керівник Валентина ЦИМБАЛЮК) учасники показали наочно, як горить йод при контакті з водою і як три прозорі рідини після змішування в колбі починають періодично змінювати колір з оранжевого на синій. Диму з яскравим полум’ям наробив інший дослід – «фараонові змії». Показали присутнім і хімічно влаштований феєрверк та дослід «Вулкан».

✅ Викладачі комісії постійно працюють над вдосконаленням професійної майстерності, беручи участь наукових конференціях різних рівнів, майстер-класах, вебінарах.

✅ Фінальною родзинкою декадника стала on-line виставка творчих робіт “Біологія в мистецтві”, які спільно підготували викладачі комісії образотворчого мистецтва та методик навчання з викладачами природничих дисциплін.

✅ Проведення таких заходів сприяє підвищенню професійної майстерності та прояву творчих здібностей студентів, які в майбутньому стануть конкурентоспроможними на ринку праці.

Декадник закінчився, але ми продовжуємо працювати і навчати з добром і любов’ю!!!

Світлана БІЛОШКУРСЬКА, голова ЦК природничих дисциплін і математики.

https://www.facebook.com/umanpedcollege/posts/pfbid02A4i95DBiRP9MT4qWPMX3LXRsoocyHTqarALBVqVwCHCXmEVf3gtaCE8Cv1xB1yvgl